Nieuwsarchief

2020

.

Corona Update 2

Corona Update 1

Corona Virus


Embalage actie Jumbo Kaatsheuvel twv. 371.75 Euro

Emballage actie Jumbo Waalwijk twv. 217.40 Euro


2019


Donatie namens Rabobank de Langstraat    9-11-2019


Ook Jumbo Waalwijk heeft aangegeven mee te werken aan de lege flessen actie
Ook hiervoor hartelijk dank

Jumbo Hoofdpoort Kaatsheuvel heeft een lege flessen actie voor de Dobbertjes.

Doneer U ook uw lege flessen aan ons?


De jaarlijkse zwemtest

Deze is afgenomen op 21 augustus 2019Johan van der Pluym / Marja Heurter / Jose Mertens en Corina Gruijthuijsen


Spek de clubkas

We hebben vandaag een heel mooi geldbedrag in ontvangst mogen nemen van de Rabobank spek de clubkas actie.

Wij willen iedereen bedanken die op ons gestemd heeft!

Donatie van Ad van Boxtel

Ad van Boxtel heeft een mooie donatie aan "De Dobbertjes" gedaan, zodat wij sinterklaas kunnen vieren

Hartelijk bedankt!


Vrijwilliger worden?

2017

Dobbertjes kunnen niet op tegen 'De 80'


WAALWIJK - Iedere zaterdagochtend zijn vrijwilligers van zwemclub De Dobbertjes in touw om mensen met een verstandelijke beperking te laten zwemmen in zwembad Olympia. Hiervoor zijn ze genomineerd als vrijwilligers van het jaar. Maar winnen, dat zit er niet in.

In de laatste tussenstand staat de stichting een straatlengte achter op de vrijwilligers van De 80 van de Langstraat. Niet zo gek, gezien de bekendheid van het grootse evenement. Het is een van de nadelen die kleven aan het digitaal stemmen waarvoor de organisatie van Waalwijk Ontmoet dit jaar heeft gekozen.

Zijn de genomineerden op sport- en cultuurgebied wel zo makkelijk te vergelijken? Maakt een twirlteam kans tegen een voetbalteam? Bekendheid en achterban spelen een belangrijke rol. Wat ook niet helpt is dat nergens te vinden is waarom de genomineerden zijn genomineerd. Je stemt dus op iemand, zonder dat je van iedereen weet wat ze hebben gepresteerd.


Massaal gestemd


Die kritiek ten spijt is de gemeente blij met de nieuwe opzet. De verkiezing is juist aangepast zodat niet alleen de jury beslist. Die heeft dit jaar slechts een voorselectie gemaakt. ,,Er is massaal gestemd, meer dan 10.000 keer", geeft een woordvoerder aan. ,,Welke stemprocedure je ook kiest, er zitten altijd voor- en nadelen aan."

Bij De Dobbertjes hebben ze vrede met de nieuwe opzet. ,,'De 80' is voor de totale Langstraat van belang. Onze stichting is natuurlijk een stuk minder bekend. Dat is een gegeven, maar oneerlijk vind ik het niet. Ere wie ere toekomt", zegt Jeroen Teunissen van Manen.

2015

Actie: Albert Heijn Jansen Waalwijk

Doet u boodschappen bij AH Jansen Waalwijk (Bloemenoordplein in Waalwijk)? Daar kunt u vanaf nu ook duppies sparen voor Stichting De Dobbertjes!

Zo werkt het:

Doe uw boodschappen bij Albert Heijn Jansen in Waalwijk en u ontvang bij elke 5 euro aan boodschappen een dubbie op uw bonuskaart. Scan uw bounskaart bij de actiekast en kies uw club of vereniging. Let ook op de speciale artikelen en verdubbieweken voor extra Duppies.


Kaart, Anja de Bie

Op de laatste zwemzaterdag hebben wij een hele mooie kleurplaat en kaart mogen ontvangen van Anja de Bie. Bedankt hiervoor!


Nieuwe vrijwilligers en deelnemers

We hebben de afgelopen weken weer een aantal nieuwe deelnemers en enthousiaste vrijwilligers mogen verwelkomen. Wij wensen hen veel zwemplezier toe bij De Dobbertjes.

Overlijden To van der Pennen

Ons bereikte het trieste bericht van het overlijden van To van der Pennen. Moeder van onze Jose Collard en Nellie Pulles en oma van Wendy Collard.

To was vele jaren nauw betrokken bij De Dobbertjes. We wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies. Voor belangstellenden m.b.t. het afscheid van To staat hierbij de rouwkaart met informatie.


Kijkdag

Zet de datum 17 januari vast in de agenda want dan is het weer Kijkdag! Alle deelnemers en vrijwilligers mogen iemand meenemen om samen te zwemmen in het eigen bad.

Gelukkig nieuwjaar

Wij wensen alle Dobbertjes een
Doe voorzichtig met vuurwerk en dan zien we jullie graag terug op zaterdag 3 januari 2015!

2014

Sinterklaas

Zaterdag 22 november komt Sinterklaas ons een bezoekje brengen tijdens ons zwemuurtje. Hij komt kijken hoeveel plezier wij hebben met elkaar. Aansluitend aan de zwemles is er in de kantine van het zwembad een sinterklaasviering met onze deelnemers, vrijwilligers en ouders/ begeleiders. Tijdens het zwemmen en de viering zal er namens de Dobbertjes een fotograaf zijn. Wij willen u daarom vragen als u aanwezig bent om geen eigen foto's te maken. Er zal een mooie selectie van de gemaakte foto's op de website komen.

Uitslag Spek de Clubkas

We zijn weer heel blij te kunnen melden dat heel veel mensen een stem op ons hebben uitgebracht. Wij zijn daar, als relatief kleine stichting, natuurlijk ontzettend trots op! Deze stemmen hebben ervoor gezorgd dat wij een heel mooi bedrag hebben ontvangen. Er zal een mooie bestemming voor gezocht worden. Namens alle Dobbers: Dank voor uw steun!

Spek de Clubkas

Het is weer tijd voor de Rabobankactie SPEK DE CLUBKAS
Alle leden van Rabobank de Langstraat kunnen van 25 september t/m 9 oktober weer stemmen op clubs en verenigingen die zij een warm hart toedragen. Wij zijn dus heel blij met uw stem!!!

Per persoon zijn er weer 5 stemmen beschikbaar waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging mogen zijn. Laat uw stem gelden zodat we samen onze clubkas een beetje kunnen spekken.

Stemmen kan via de volgende website: www.rabobank.nl/delangstraat

Nieuwe mutsjes om waterpolo mee te spelen

Wij hebben van Dennis van Slooten nieuwe waterpolomutsjes gekregen. Heel erg bedankt daarvoor. Er kunnen met deze vrolijke en fel gekleurde mutsjes weer heel wat wedstrijdjes gespeeld worden.Nieuw zwemseizoen

We zijn ons nieuwe zwemseizoen weer heel fijn begonnen. We hebben weer een paar nieuwe deelnemers mogen verwelkomen. Ook hebben we nieuwe vrijwilligers die graag mee willen werken aan het zwemplezier van onze deelnemers.

Belangrijke mededeling

De Dobbertjesdag van 6 september a.s. gaat helaas niet door en wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Alle vrijwilligers en deelnemers zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Wij houden jullie op de hoogte van een nieuwe datum.

Ziekenboeg

Helaas hebben 2 van onze bestuursleden tijdens deze zomervakantie problemen met hun gezondheid gehad. Zij hebben hierdoor hun vakantie op een andere manier door moeten brengen als dat zij eigenlijk zouden willen. Wij wensen hen veel beterschap en een spoedig herstel voor de komende periode. Wij hopen hen snel weer bij de Dobbertjes terug te zien.

Zaterdag 6 september 2014 is het weer Dobbertjesdag!!

Deelnemers en vrijwilligers zet deze datum alvast in je agenda! We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Meer info volgt snel.

Donatie Sint Hubertus Gilde en Onze Lieve Vrouwe Gilde

We hebben een mooie donatie ontvangen van het Sint Hubertus Gilde uit Drunen en Onze Lieve Vrouwe Gilde uit Elshout. Wij zijn hier heel dankbaar voor en zullen er een mooie bestemming voor zoeken.
Let op!! 28 juni laatste zwemzaterdag van dit seizoen.

Op 28 juni is de laatste zwemzaterdag van dit seizoen. In de maanden juli en augustus gaan wij genieten van de zomervakantie en dan beginnen wij weer met het nieuwe seizoen op zaterdag 6 september.

25 mei 2014: Open Noord-Brabantse Speciale Spelen

Zaterdag 24 mei werden voor de eerste keer de Open Noord-Brabantse Speciale Spelen georganiseerd bij Drunense atletiekvereniging DAK en in zwembad "Die Heygrave" in Vlijmen door Aquamigos. In de middag stond het zwemonderdeel op het programma waar een aantal van onze deelnemers aan hebben deelgenomen. Wij feliciteren Joan, Dinny, Jaimy, Herman, Rolf en Ivo met hun behaalde medailles. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds van Rabobank de Langstraat en koninklijke Sanders en natuurlijk alle vrijwilligers die op welke manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen. Het was een prachtige dag en onze deelnemers hebben erg genoten.

28 april 2014: Jose Collard geridderd!

Op de allereerste Koningsdag heeft onze voorzitster José Collard uit handen van de burgemeester van Waalwijk een lintje gekregen als erkenning voor haar inzet binnen het vrijwilligerswerk. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij van De Dobbertjes zijn natuurlijk heel trots op haar!!3 maart 2014: Donatie CCV Waalwijk

Onderstaande tekst heeft in vele lokale media gestaan. Wij zijn CCV Waalwijk erg dankbaar voor deze donatie.


CHEQUE VOOR ‘’DE DOBBERTJES’’

De Dobbertjes is een Waalwijkse zwemvereniging met een grote regionale
uitstraling voor mensen met een verstandelijke beperking.
Door wegvallen van allerlei subsidies is het ook voor deze vereniging steeds
moeilijker om de spreekwoordelijke (zwem)broek op te houden en is het
bestuur blij met iedere donatie en/of gift om het financiële plaatje iedere
keer weer rond te krijgen.

Het bestuur was dan ook aangenaam verrast door de toezegging van
CCV-SCHOENLAPPERSLAAND dat de opbrengst van de collecte, die gehouden
werd tijdens de Carnavalsviering op Zaterdag 1 maart, bestemd zou zijn voor
De Dobbertjes.

Afgelopen zaterdag werd in het Olympia bad dan ook, door CCV bestuurslid
Resy van Amstel, de cheque ad € 425,=, overhandigd aan de
secretaris/penningmeester van De Dobbertjes: Jeroen Teunissen van Manen.


Let op!!

Het duurt nog even, maar nu toch alvast de mededeling dat we op zaterdag 26 april niet zwemmen i.v.m. Koningsdag. Het zwembad is dan gesloten.

25 januari 2014

We zijn blij dat we in de laatste paar weken weer een aantal nieuwe deelnemers hebben mogen verwelkomen. We hopen dat zij met veel plezier bij ons zullen zwemmen!

2013

Kijkdag 14 december 2013

De kijkles vandaag was weer een groot succes. Er waren veel familieleden en bekenden van onze Dobbertjes meegekomen om fijn een uurtje mee te zwemmen.

Het is nog 2 keer zwemmen in het jaar 2013 en dan beginnen we alweer aan 2014. Hopelijk weer een jaar vol veel zwemplezier!!

Volgende week zaterdag 14 december is het weer kijkdag. Elke deelnemer en vrijwilliger mag 1 persoon meenemen om mee te zwemmen in het eigen bad. Het is wel belangrijk dat deze persoon in het bezit is van een zwemdiploma.

30 november 2013

Vandaag hebben wij tijdens de zwemles bezoek gehad van Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Ook kregen wij bezoek van drumband Marijke die gezellige sinterklaasliedjes voor ons heeft gespeeld. De deelnemers waren weer erg enthousiast, maar soms ook een beetje gespannen voor het bezoek. Na de zwemles is er in de kantine van het Olympia bad een fijne sinterklaasviering geweest. We hebben liedjes gezongen en de Sint heeft gezellig kunnen kletsen met een aantal deelnemers. We hebben kunnen genieten van een lekker drankje, een mandarijntje en natuurlijk hadden de pieten ook pepernoten meegenomen. Ter afsluiting was er zelfs voor iedereen nog een cadeautje. Het was een fijne ochtend. Foto's van deze ochtend volgen snel.

13 november 2013

Dankzij alle stemmen die zijn uitgebracht in de Rabobank clubkasactie zijn we als Dobbertjes met maar liefst 218 stemmen op de 15e plaats geëindigd. Een super resultaat waar we heel erg trots op kunnen zijn! Dank aan alle stemmers! Het hele mooie sponsorbedrag dat wij in ruil voor deze stemmen mogen ontvangen gaan we een hele mooie bestemming geven.

Sponsoren

Er hebben zich weer 2 sponsoren aangesloten bij de sponsorclub van De Dobbertjes.
V.O.F. Transportbedrijf De Roon en H.Klijn (voor dier en tuin) hebben een mooi bedrag gesponsord dat ook zeer hartelijk in ontvangst genomen is. Beide bedrijven bedanken we voor hun gulle gift.

Nieuwe sponsor zaterdag 19 oktober 2013

Afgelopen zaterdag heeft dhr. Nico Rozenbrand ons een mooi bedrag overhandigd waarmee wij ontzettend blij zijn. Zijn bijdrage zal goed van pas komen om extra activiteiten te kunnen blijven houden, zoals de sinterklaasviering.

De Dobbertjes als Stichting

Op 17 juli zijn de bestuursleden naar de notaris gegaan om daar statuten van de nieuwe stichting de Dobbertjes te laten goedkeuren en zich in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf heden valt de Dobbertjes dan ook niet meer onder de vlag van stichting Prisma, maar is zij volledig zelfstandig. Binnen enkele weken zullen de deelnemers een brief ontvangen met daarin de benodigde informatie voor het komende zwemseizoen.


Geboorte dochter Wendy en Jeroen

14 juli om 03.34 uur is Sanne geboren in het ziekenhuis te Tilburg. Ze woog bij haar geboorte 3645 gram en verkeerd in goede gezondheid. Moeder en dochter zijn inmiddels weer thuis en ook daar gaat alles goed. Ook papa Jeroen kan tijdens zijn vakantie genieten van de familie uitbreiding.Sponsoring FST Waalwijk

In verband met het 40 jarige jubileum en de daaraan gekoppelde receptie heeft het bestuur van badmintonvereniging FST uit Waalwijk besloten het bedrag dat zij aan giften heeft ontvangen op deze receptie, te schenken aan goede doelen die een groen en een sociaal karakter hebben. De keus is hierbij o.a. gevallen op zwemclub de Dobbertjes, mede door de inzet van Jose Mertens. Jeroen is op 29 juni 2013 naar de kinderboerderij (de andere begunstigen) gegaan, om de cheque in ontvangst te nemen, namens het bestuur van De Dobbertjes. Ook Jose was hierbij aanwezig. Tamara (vrijwilligster en oud-lid FST) en Merel (vrijwilligster en lid FST) waren er ook en zij waren onze promotiedames met het Dobbertjes T-shirt. Wij danken FST voor het mooie bedrag waar wij weer een gedeelte van de begroting van komend jaar mee rond kunnen krijgen.


Sponsoring Rotary Waalwijk

op 24-6-13 jongstleden hebben Jose en Richard (bestuursleden stg. de Dobbertjes) op uitnodiging van de Rotary Waalwijk een cheque van €2500 in ontvangst mogen nemen als stimulering voor het initiatief om de zwemclub in stand te houden. Na het lezen van het artikel in de krant heeft het bestuur van de Rotary besloten om de Dobbertjes een extra steun in de rug te geven om de beginnende stichting een duwtje in de juiste richting te geven van zelfstandigheid. Wij zijn hen dan ook ontzettend dankbaar voor deze geweldige cheque en het vertrouwen dat deze groep mensen in ons heeft om de Dobbertjes in de toekomst te laten blijven bestaan.Laatste zwemzaterdag

Zaterdag 29 juni 2013 is de laatste zwemzaterdag van dit seizoen. Op zaterdag 7 september 2013 beginnen we weer met zwemmen. Fijne vakantie allemaal!

Dobbertjesdag 2013 komt eraan!

Op 8 juni 2013 is het weer zo ver. Dan mogen de deelnemers en vrijwilligers weer gaan strijden bij RWB welk team het beste is met voetballen. Natuurlijk is het ook reuze gezellig voor de mensen die niet voetballen. We sluiten af met een heerlijke barbecue. De indeling van de teams zal op de dag zelf bekend worden gemaakt. Foto's volgen snel.

Donatie gilde st. Hubertus

Op zaterdag 6 april 2013 heeft Ton den Teuling namens het gilde St. Hubertus, uit Drunen, ons een mooie donatie gegevens. Deze donatie is bij elkaar gekomen doordat zij de opbrengst tijdens kaartavonden met de buurgilde uit Elshout schenken aan een goed doel. Dit jaar is zwemclub De Dobbertjes door de gildes gekozen als goede doel, daar zijn wij dan ook zeer blij mee. namens ons dan ook onze hartelijke dank voor deze mooie donatie.


Oproep nieuwe deelnemers !

Uiteraard zijn alle nieuwe deelnemers altijd van harte welkom bij onze zwemclub, maar vooral de wat jongere kinderen met een verstandelijke beperking zien we graag tegemoet om kennis te maken met zwemclub De Dobbertjes. In het recreatie bad wordt bij hen de zwemslagen en het watervrij-gevoel aangeleerd. Voor een kennismaking kunt u contact opnemen met onze voorzitter, Jose Collard, via onderstaande gegevens.

Email: jose@dedobbertjes.nl of via telefoonnummer: 0416-336320.

Brabants Dagblad

Onlangs was er een mooi artikel over De Dobbertjes te lezen in het Brabants Dagblad. Op de voorpagina van het Langstraat katern stond een paginabreed artikel over onze zwemclub. Heb je het stuk gemist, vraag er dan naar aan de grote tafel, op zaterdag bij de kassadame, dan kun je het nog even nalezen.

Verwijderen Forum

Na verschillende Spamberichten en het bijna niet gebruiken van het forum hebben we besloten om deze mogelijkheid van de site af te halen. De pagina berichten blijft gewoon bestaan. Ook hierop staan helaas wel eens wat spamberichten. Kom je ze tegen, stuur dan een berichtje naar info@dedobbertjes.nl

Overlijden Sjaak Janssen

Op dinsdag 27 maart heeft ons het trieste bericht bereikt dat Sjaak Janssen is overleden. Hij is 80 jaar geworden. Op de pagina berichten staat het overlijdensbericht.

Facebookpagina De Dobbertjes

Nieuw op het wereldwijde web: de Facebook pagina van De Dobbertjes. Zoek op www.facebook.nl in de zoekbalk naar De Dobbertjes en je komt op de pagina.
Natuurlijk even de "vind ik leuk" knop aanklikken zodat iedereen die jij kent deze pagina ook weer ziet!

28 januari 2013

Op zaterdag 9 februari 2013, tijdens het carnavalsweekend, wordt er gewoon gezwommen.

26 januari 2013

Op zaterdag 26 januari heeft Riet voor het laatst, als vrijwilliger van De Dobbertjes, gezwommen. Wij bedanken Riet voor haar jarenlange inzet, voornamelijk in diepe bad 2.

20 januari 2013

Helaas komt het nog steeds voor dat er SPAM-berichten op onze site geplaatst worden. Zodra je dit soort berichten tegen komt, stuur dan even een mailtje naar info@dedobbertjes.nl. We zullen dan z.s.m. deze vervelende berichten verwijderen.

18 januari 2013 update

Helaas hebben we weer een rouwkaart ontvangen. Wim van Gorp, deelnemer van instructiebad 2 is overleden. de kaart staat op de pagina berichten. Wij wensen de familie veel sterkte toe.
We hebben ook het bidprentje ontvangen en in het bericht gezet.

9 januari 2013

We hebben een rouwkaart ontvangen van het overlijden van de vader van Marcel Verduijn. Wij wensen Marcel en zijn familie veel sterkt toe in de komende tijd. de kaart staat op de pagina berichten.

4 januari 2013

Op zaterdag 4 januari 2013 is de 1e nieuwsbrief uitgedeeld aan de deelnemers en de vrijwilligers. Nog niet gelezen of ontvangen? Kijk dan bij berichten om de nieuwsbrief op de website te lezen.

3 januari 2013

We hebben een aantal foto's van de sinterklaasviering van 2012 op de site gezet.
klik hier om de foto's te gaan.

3 januari 2013 Update

Zwemtest vrijwilligers
Kijk bij berichten of ze het allemaal gehaald hebben.
Op 3 januari zullen een aantal vrijwilligers deelnemen aan een verplichte zwemtest van Zwembad Olympia. Hiervoor moeten zij o.a. reddend zwemmen en 150 meter zwemmen binnen 5 minuten. Wij willen ze veel succes wensen voor deze test!

2012

29 december 2012 Update

Overlijden Truus Maas- Timmermans
Helaas heeft ons het bericht bereikt dat ons erelid Truus Maas op 79 jarige leeftijd overleden is op 23 december 2012. Op de pagina berichten staat de rouwkaart van Truus Maas.
Update: Ook het bidprentje is nu in ditzelfde bericht geplaatst.

Nieuwe Sponsor: Wolfgarten Nederland.

Wolfgarten Nederland heeft besloten om geen kerstkaarten te versturen, maar het bedrag dat ze hier normaal aan kwijt zijn aan een goed doel te schenken. Dit jaar hebben ze gekozen voor de Dobbertjes. Wij danken Wolfgarten dan ook voor hun gulle sponsoring. Kijk voor een link naar de website op de sponsors pagina.

Sinterklaasviering

De jaarlijkse sinterklaasviering van De Dobbertjes komt er weer aan. Deze zal plaatsvinden op 1 december na het zwemmen. Iedere deelnemer zal nog een persoonlijke uitnodiging ontvangen, maar de Sint wilde vast laten weten dat hij de Dobbertjes niet is vergeten. Hij komt ook dit jaar weer langs in het zwembad. Er wordt dus eerst gezwommen en daarna is de sinterklaasviering.

Nieuwe Sponsor: Grand Café Arcade.

We hebben van een nieuwe sponsor €50,- mogen ontvangen. Deze nieuwe sponsor is Grand Café Arcade uit Drunen. onder Sponsors vind je een link naar de website van de Arcade, waar je onder andere heerlijk kunt lunchen of dineren.


Overlijden Mari Pulles.

Donderdagavond 23 augustus is ons het trieste nieuws bereikt dat Mari Pulles, een trouwe vrijwilliger van zwemclub De Dobbertjes, is overleden. Wij wensen familie, vrienden en bekenden van Mari Pulles veel sterkte in deze moeilijke periode. Onder berichten is de rouwkaart van Mari Pulles te zien.


Onderscheiding

Burgemeester Kleijngeld reikte 12 april 2008 drie Koninklijke onderscheidingen uit aan de dames M.A. Leijtens-van der Velden, G.G. Maas-Timmermans en C.M. van der Pennen-Span uit Waalwijk. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun verdiensten voor met name zwemclub De Dobbertjes.